|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 8 felső csirkecomb, só, bors, 150 g lángolt kolbász, egy ágacska rozmaring, 2-3 szál kakukkfű, 8-10 zsályalevél, 15-20 citromfűlevél, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek. olaj, 1,5 dl félszáraz fehérbor.
1. A felső combokat a bőr nélküli, belső oldalukon hosszában felvágjuk, kiemeljük belőlük a csontot, kissé kiverjük, besózzuk őket. A kolbászt héjának lehúzása ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
0,5 kg csontos csirkemell, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg zellergumó, 1 gerezd fokhagyma, 1 púpozott evőkanál liszt, 4 dkg margarin, 1 dl tejszín, 2 db tojássárgája, 1 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, őrölt bors, csipetnyi tengeri só.
Elkészítése:
Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 1 kg szarvashátszín, 6 gerezd fokhagyma, bors, 1 kávéskanál kakukkfű, borókabogyó, olívaolaj, 2 evőkanál mustár, áfonyalekvár, 2 dl vörösbor, 20 dkg erdeigomba-keverék, 4 adag zsemlegombóc.
Elkészítése:
A szarvashátszínt megtisztítjuk, a 3 gerezd lereszelt fokhagymával, borssal, kakukkfűvel, őrölt babérral, borókabogyóval és borsikafűvel ízesítjük,... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db hagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gomba, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg zöldbab, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 5 dl víz, só, fehérbors, tárkony, babérlevél, fél citrom, 1 evőkanál tárkonyecet.
Elkészítése:
Az olajban megpirítjuk a zöldségeket, lisztet szórunk rá, és elkeverjük (a lisztet meg is piríthatjuk, így szeb... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
3 evőkanál olaj,
l evőkanál cukor,
2 és fél csésze liszt,
4 db tojás,
kevés só,
1 teáskanál sütőpor,
fél csésze durvára vágott dió;
a sziruphoz:
2 és fél csésze méz,
1 csésze cukor,
4 csésze víz,
2 teáskanál őrölt gyömbér.
Elkeverjük az olajat, a cukrot és a lisztet, Fel... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 vaniliarúd
15 dkg porcukor
4 alma
30 dkg vajas tészta
2 tojás
3 tasak vaníliáscukor
10 dkg őrölt mandula
1 dl tejszín
8 szilva (aszalt, kimagozott)
ELKÉSZÍTÉS
A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott a... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 csomag leveles tészta
50 dkg rebarbarakompót
fél kávéskanál őrölt fahéj
csipetnyi szerecsendió (reszelt)
csipetnyi gyömbér (reszelt)
csipetnyi szegfűszeg
csipetnyi bors
2 piros színű alma
4 evőkanál sárgabaracklekvár
a forma kikenéséhez vaj
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát kerek la... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
15 dkg vegyes gyűmölcs (aszalt)
40 dkg omlós tészta
40 dkg ricotta sajt
20 dkg cukor
4 tojás
1 narancs
A díszítéshez:
1 narancs
2 evőkanál cukor
ELKÉSZÍTÉS
A díszítéshez hosszú vékony csíkokra vágjuk a narancs héját, majd 1 dl vízzel és a cukorral mély lábasba öntjük, felforra... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
2 hámozott, kockára vágott körte
2 dl fahéjas cukorszirup
fél vaniliarúd
5 zselatinlap
3 dl tej
4 tojássárgája
7,5 dkg cukor
1,5 kávéskanál vaníliaaroma
1,5 dl körtepálinka
1 vékony piskótalap
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál kakaó
csokoládéreszelék
ELKÉ... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 kész (25 dkg) leveles tészta
1 tojássárgája
1 narancs
1 citrom
2,5 dl édes fehérbor
7,5 dkg cukor
1 rúd fahéj
4 banán
2 evőkanál narancsdzsem
A mandulás krémhez
1 tojás
1 tojássárgája
7,5 dkg vaj
7,5 dkg cukor
7,5 dkg mandula (őrölt)
1 kávéskanál kukoricakeményítő
... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
5 birsalma
1 citrom (leve)
20 dkg cukor
25 dkg vajas tészta
2 evőkanál búzadara
5 dkg vaj
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
ELKÉSZÍTÉS
A birsalmákat meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magházukat kivesszük. Citromlével meglocsoljuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd felforraljuk, és 30... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
40 dkg étcsokoládé
30 dkg margarin
20 dkg cukor
6 tojásfehérje
5 dkg kakaó
5 dl tejszín
5 dl cherry likőr
50 dkg cseresznye (kimagozott)
A sziruphoz:
10 dkg cukor
A tálaláshoz:
50 dkg mascarpone (vagy tejszínkrémsajt)
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét és a margarin ... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt
30 dkg ricotta
15 dkg margarin
fél mokkáskanál só
4 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál zselatinpor
10 dkg porcukor
10 dkg zöld színű marcipán
fél dl narancslikőr
1 tasak vaníliáscukor
3 dl tejszín
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, ho... |
|
|
|
|
|
|
|
CSIPKÉS PALACSINTA TÖLTÖTT KÖRTÉVEL
HOZZÁVALÓK:
5 dkg mandulaforgács
5 dkg étcsokoládé
A töltött körtéhez:
4 körte
20 dkg cukor
2 tasak vaníliáscukor
12 dkg mandula (őrölt)
2 evőkanál narancsszörp
5 dkg vaj
1 tojás
1 evőkanál porcukor
A mandulás vajhoz:
6 dkg vaj
5 cl naranc... |
|
|
|
|
|
|
|
CSOKIS-MANDULÁS-NARANCSOS TORTA
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
10 dkg csokoládé
7,5 dkg vaj
15 dkg mandula (őrölt)
5 evőkanál porcukor
A tetejére:
2 narancs
20 dkg csokoládé
3 tojássárgája
1 evőkanál likőr
4 tojásfehérje
ELKÉSZÍTÉS
A csokit apró darabokra tördel... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
12-12 dkg cukor és mandula (őrölt)
8 tojásfehérje
4-4 dkg kakaó és kristálycukor
A krémhez:
35 dkg étcsokoládé
3 dl tejszín
8 dkg vaj
10 szem eper
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához összekeverjük a cukrot, a kakaót és a mandulát. Kemény habbá verjük a tojá... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
6 tojás
14 dkg porcukor
50 dkg kakaó
A csokoládékrémhez:
3 dl tejszín
7,5 dkg reszelt fehér csokoládé
2,5 dkg porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A tojássárgákat 10 dkg cukorral felverjük, aztán hozzáadjuk a kakaót, és azzal is jól összekeverjük. A maradék porcukrot fokozatosan ... |
|
|
|
|
|
|
|
Csokoládétorta Carte d'Or Madártejes fagylalttal
HOZZÁVALÓK:
8 tojás
25 dkg cukor
23 dkg liszt
2 dkg kakaó
3 dkg vaj
6 dl Carte'd or Madártejes fagylalt
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd jól elkeverjük. Kivajazott, liszttel meg... |
|
|
|
|
|
|
|
EPERREL ÉS VANÍLIAFAGYIVAL TÖLTÖTT KOSÁRKA
8 db 10 cm átmérőjű kosárkához
HOZZÁVALÓK:
A fagylalthoz:
8 tojássárgája
20 dkg cukor
6 dl tej
1 vaniliarúd
3 dl tejszín
A tésztához:
10 dkg cukor
1 tasak vaníliáscukor
12,5 dkg vaj
1 tojás
25 dkg liszt
csipetny só
... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
40 dkg eper
1 csomag leveles tészta
4 dkg vaj
5 dkg kristálycukor
ELKÉSZÍTÉS
Az epret megtisztítjuk, leöblítjük, megszárítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodjuk a felengedett leveles tésztát, és villával megszurkáljuk. Előmelegített, forró sütőben kb. 15-20 per... |
|
|
|
|
|