Belépés
Kolbászos csirkenyársak
Hozzávalók (4 személyre): 8 felső csirkecomb, só, bors, 150 g lángolt kolbász, egy ágacska rozmaring, 2-3 szál kakukkfű, 8-10 zsályalevél, 15-20 citromfűlevél, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek. olaj, 1,5 dl félszáraz fehérbor.
1. A felső combokat a bőr nélküli, belső oldalukon hosszában felvágjuk, kiemeljük belőlük a csontot, kissé kiverjük, besózzuk őket. A kolbászt héjának lehúzása ...
Citromos csirkeleves
Hozzávalók:

0,5 kg csontos csirkemell, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg zellergumó, 1 gerezd fokhagyma, 1 púpozott evőkanál liszt, 4 dkg margarin, 1 dl tejszín, 2 db tojássárgája, 1 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, őrölt bors, csipetnyi tengeri só.

Elkészítése:

Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és...
Szarvas zsemlegombóccal
Hozzávalók: 1 kg szarvashátszín, 6 gerezd fokhagyma, bors, 1 kávéskanál kakukkfű, borókabogyó, olívaolaj, 2 evőkanál mustár, áfonyalekvár, 2 dl vörösbor, 20 dkg erdeigomba-keverék, 4 adag zsemlegombóc.

Elkészítése:

A szarvashátszínt megtisztítjuk, a 3 gerezd lereszelt fokhagymával, borssal, kakukkfűvel, őrölt babérral, borókabogyóval és borsikafűvel ízesítjük,...
Tárkonyos zöldségleves
Hozzávalók:

1 db hagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gomba, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg zöldbab, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 5 dl víz, só, fehérbors, tárkony, babérlevél, fél citrom, 1 evőkanál tárkonyecet.

Elkészítése:

Az olajban megpirítjuk a zöldségeket, lisztet szórunk rá, és elkeverjük (a lisztet meg is piríthatjuk, így szeb...
Tégelach
...

Hozzávalók:
3 evőkanál olaj,
l evőkanál cukor,
2 és fél csésze liszt,
4 db tojás,
kevés só,
1 teáskanál sütőpor,
fél csésze durvára vágott dió;

a sziruphoz:
2 és fél csésze méz,
1 csésze cukor,
4 csésze víz,
2 teáskanál őrölt gyömbér.

Elkeverjük az olajat, a cukrot és a lisztet, Fel...
Almás-aszalt szilvás torta
HOZZÁVALÓK:

1 vaniliarúd
15 dkg porcukor
4 alma
30 dkg vajas tészta
2 tojás
3 tasak vaníliáscukor
10 dkg őrölt mandula
1 dl tejszín
8 szilva (aszalt, kimagozott)




ELKÉSZÍTÉS

A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott a...
Almás-rebarbarás torta
HOZZÁVALÓK:

1 csomag leveles tészta
50 dkg rebarbarakompót
fél kávéskanál őrölt fahéj
csipetnyi szerecsendió (reszelt)
csipetnyi gyömbér (reszelt)
csipetnyi szegfűszeg
csipetnyi bors
2 piros színű alma
4 evőkanál sárgabaracklekvár
a forma kikenéséhez vaj




ELKÉSZÍTÉS

A tésztát kerek la...
Aszalt gyümölcsös kosárkák
HOZZÁVALÓK:

15 dkg vegyes gyűmölcs (aszalt)
40 dkg omlós tészta
40 dkg ricotta sajt
20 dkg cukor
4 tojás
1 narancs

A díszítéshez:
1 narancs
2 evőkanál cukor



ELKÉSZÍTÉS

A díszítéshez hosszú vékony csíkokra vágjuk a narancs héját, majd 1 dl vízzel és a cukorral mély lábasba öntjük, felforra...
Bajor csokis körtetorta
HOZZÁVALÓK:

2 hámozott, kockára vágott körte
2 dl fahéjas cukorszirup
fél vaniliarúd
5 zselatinlap
3 dl tej
4 tojássárgája
7,5 dkg cukor
1,5 kávéskanál vaníliaaroma
1,5 dl körtepálinka
1 vékony piskótalap
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál kakaó
csokoládéreszelék



ELKÉ...
Banános-mandulás torta
HOZZÁVALÓK:

1 kész (25 dkg) leveles tészta
1 tojássárgája
1 narancs
1 citrom
2,5 dl édes fehérbor
7,5 dkg cukor
1 rúd fahéj
4 banán
2 evőkanál narancsdzsem

A mandulás krémhez
1 tojás
1 tojássárgája
7,5 dkg vaj
7,5 dkg cukor
7,5 dkg mandula (őrölt)
1 kávéskanál kukoricakeményítő
...
Birsalmatorta
HOZZÁVALÓK:

5 birsalma
1 citrom (leve)
20 dkg cukor
25 dkg vajas tészta
2 evőkanál búzadara
5 dkg vaj
1 tojássárgája
1 evőkanál tej



ELKÉSZÍTÉS

A birsalmákat meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magházukat kivesszük. Citromlével meglocsoljuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd felforraljuk, és 30...
Cseresznyés-csokoládés terrin
HOZZÁVALÓK:

40 dkg étcsokoládé
30 dkg margarin
20 dkg cukor
6 tojásfehérje
5 dkg kakaó
5 dl tejszín
5 dl cherry likőr
50 dkg cseresznye (kimagozott)

A sziruphoz:
10 dkg cukor

A tálaláshoz:
50 dkg mascarpone (vagy tejszínkrémsajt)



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét és a margarin ...
Csillagos tojás
HOZZÁVALÓK:

30 dkg liszt
30 dkg ricotta
15 dkg margarin
fél mokkáskanál só
4 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál zselatinpor
10 dkg porcukor
10 dkg zöld színű marcipán
fél dl narancslikőr
1 tasak vaníliáscukor
3 dl tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, ho...
Csipkés palacsinta töltött kör
CSIPKÉS PALACSINTA TÖLTÖTT KÖRTÉVEL


HOZZÁVALÓK:

5 dkg mandulaforgács
5 dkg étcsokoládé

A töltött körtéhez:
4 körte
20 dkg cukor
2 tasak vaníliáscukor
12 dkg mandula (őrölt)
2 evőkanál narancsszörp
5 dkg vaj
1 tojás
1 evőkanál porcukor

A mandulás vajhoz:
6 dkg vaj
5 cl naranc...
Csokis-mandulás-narancsos tort
CSOKIS-MANDULÁS-NARANCSOS TORTA


HOZZÁVALÓK:


A tésztához:
10 dkg csokoládé
7,5 dkg vaj
15 dkg mandula (őrölt)
5 evőkanál porcukor

A tetejére:
2 narancs
20 dkg csokoládé
3 tojássárgája
1 evőkanál likőr
4 tojásfehérje



ELKÉSZÍTÉS

A csokit apró darabokra tördel...
Csokitorta eperrel
HOZZÁVALÓK:


A tésztához:
12-12 dkg cukor és mandula (őrölt)
8 tojásfehérje
4-4 dkg kakaó és kristálycukor

A krémhez:
35 dkg étcsokoládé
3 dl tejszín
8 dkg vaj
10 szem eper
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához összekeverjük a cukrot, a kakaót és a mandulát. Kemény habbá verjük a tojá...
Csokoládés tekercs
HOZZÁVALÓK:


A tésztához:
6 tojás
14 dkg porcukor
50 dkg kakaó

A csokoládékrémhez:
3 dl tejszín
7,5 dkg reszelt fehér csokoládé
2,5 dkg porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A tojássárgákat 10 dkg cukorral felverjük, aztán hozzáadjuk a kakaót, és azzal is jól összekeverjük. A maradék porcukrot fokozatosan ...
Csokoládétorta Carte d'Or Madá
Csokoládétorta Carte d'Or Madártejes fagylalttal


HOZZÁVALÓK:

8 tojás
25 dkg cukor
23 dkg liszt
2 dkg kakaó
3 dkg vaj
6 dl Carte'd or Madártejes fagylalt



ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd jól elkeverjük. Kivajazott, liszttel meg...
Eperrel és vaníliafagyival töl
EPERREL ÉS VANÍLIAFAGYIVAL TÖLTÖTT KOSÁRKA


8 db 10 cm átmérőjű kosárkához


HOZZÁVALÓK:


A fagylalthoz:
8 tojássárgája
20 dkg cukor
6 dl tej
1 vaniliarúd
3 dl tejszín

A tésztához:
10 dkg cukor
1 tasak vaníliáscukor
12,5 dkg vaj
1 tojás
25 dkg liszt
csipetny só
...
Epres leveles tészta
HOZZÁVALÓK:

40 dkg eper
1 csomag leveles tészta
4 dkg vaj
5 dkg kristálycukor



ELKÉSZÍTÉS

Az epret megtisztítjuk, leöblítjük, megszárítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodjuk a felengedett leveles tésztát, és villával megszurkáljuk. Előmelegített, forró sütőben kb. 15-20 per...
1 2 3 ......160 161 ...240 241 ...319 320 321 
Címkék: Csokoládétorta Carte, CSIPKÉS PALACSINTA TÖLTÖTT KÖRTÉVEL, CSOKIS-MANDULÁS-NARANCSOS TORTA, EPERREL ÉS VANÍLIAFAGYIVAL TÖLTÖTT KOSÁRKA, ágacska rozmaring, felső combokat, kolbászt héjának, szarvashátszínt megtisztítjuk, olajban megpirítjuk, vaníliarudat hosszában, forma kikenéséhez, tésztát kerek, díszítéshez hosszú, narancs héját, cukorral mély, mandulás krémhez, birsalmákat meghámozzuk, magházukat kivesszük, lisztet elmorzsoljuk, töltött körtéhez, mandulás vajhoz, csokit apró, tésztához összekeverjük, maradék porcukrot, cukorral habosra, epret megtisztítjuk, sütőpapírral kibélelt, felengedett leveles, csokoládékrémhez, vaníliafagyival, szarvashátszínt, tejszínkrémsajt, zsemlegombóccal, rebarbarakompót, mandulaforgács, csokoládétorta, szarvashátszín, borókabogyóval, vaníliáscukor, előmelegített, csirkenyársak, összekeverjük, megtisztítjuk, tojássárgákat, megszurkáljuk, citromfűlevél, kristálycukor, birsalmatorta, tojássárgája, szerecsendió, felforraljuk, megszárítjuk, tojásfehérje, petrezselyem,
© 2013 TVN.HU Kft.